Forventningen til mor-rollen

Jeg følger en del forskellige mødre både her på momster og på Instagram. Det er mega fedt, at se hvordan andre gør tingene og at få udfordret sine egne holdninger og synspunkter.

Før jeg blev mor, havde jeg en masse ideer om, hvordan jeg ville blive og være som mor. Jeg havde f.eks. aldrig regnet med at jeg ville ryge under min første graviditet. Ja det gjorde jeg med Monique. Er der noget jeg fortryder inderligt, så er det det.😔  Jeg stoppede med at ryge, da Monique var lige over et år, og har ikke røget siden. Men burde være stoppet længe før. Monique er heldigvis sund og rask! Det er jeg så taknemmelig for.

Jeg var også sikker på, at jeg ville blive overskudsagtig og meget rolig.. Ehm..  tja.. Det er jeg så ikke 😅 jeg har fundet et temperament, som jeg aldrig havde troet jeg ville kunne have. De børn kan trykke på nogle knapper jeg ikke vidste jeg havde. 🙈 og det kræver nogle meget dybe vejrtrækninger ind i mellem.

Da vi fik Monique, var jeg overbevist om, at jeg var mere klar end jeg egentlig var, da det kom til stykket. Tror det alligevel kom bag på mig, hvor hårdt det var med en lille en. Jeg tænkte at det ikke kunne være så slemt, for jeg havde jo dog prøvet at arbejde i vuggestue. Men jeg tog fejl! Det var død hårdt 🙈 men også det bedste der er sket for mig! ❤ og også Marley. Men jeg havde da lige glemt hvor hårdt det var med en baby 😅 det hele var lige blevet så nemt med Monique.

Men jeg var sikker på, at jeg ville blive en ifavnsk-slynge mor som bare var fuld af overskud. Gad godt kunne sige at jeg aldrig kom til at råbe ad børnene, at jeg bagte mit eget brød og lavede mad fra bunden, at jeg var mega god til at bruge vikle og slynge, at jeg kunne gå hjemme med dem osv..

Men! Jeg kommer nogle gange til at råbe af børnene, er ikke stolt af det, men det sker.. Jeg har virkelig ikke overskud til at bage og lave mad fra bunden 😂 jeg er ikke særlig god med vikler, men vi øver os 🙈 og jeg tror jeg ville blive skør af at gå hjemme i længden 🙄 det er altså rart at komme lidt ud uden børn.

Men jeg beundre virkelig de mødre jeg følger! Og kan ikke lade være med at tænke om man nu selv er god nok som mor og om man burde være mere overskudsagtig.. Men altså det vigtigste er jo, at ens børn trives og er glade. Og det er de, begge to 😊 og i vores hjem er der masser af kærlighed, kram og kys og det jo faktisk det vigtigste 😊 Jeg synes det er rart at mange er begyndt at vise bagsiden bag insta-billederne også, så man ikke får helt så meget præstationsangst som mor 😅 For man gør jo altid det bedste man kan for sine skønne unger, og man elsker dem ubetinget, selvom de nogle dage driver en til vanvid 🙄 man skal bare lige huske at rose sig selv ind i mellem og sige “du gør det sgu godt nok!” Ligesom man skal lade være med at sammenligne babyer og børn, skal man nok heller ikke sammenligne mødre 🙄 for alle gør det på sin måde, og der er vel ingen måde, der er mere rigtig end andre, så længe børnene trives og er glade. 😊

 

4 comments / Add your comment below

  1. Hvor er det sejt skrevet 🙂
    Jeg er selv ret ny i denne morblogger-verden, da jeg ikke selv er blevet mor endnu, men prøver ihærdigt på det.
    Jeg er selvfølgelig begyndt at følge en del mødre inde på insta, og i starten var jeg ret fascineret af dem med de perfekte billeder, du ved, dem med perfekte hjem og børn der nærmest er lavet i Royal Copenhagen 😉 – Man kan selvfølgelig ikke helt undgå at drømme om, at blive sådan en perfekt øko-spelt mor med mega meget overskud, men jeg er helt enig, det er virkelig skønt og befriende at se familier med helt almindelige hverdagsbilleder, det gør da, at jeg kan gå fremtiden med rollen som alenemor lidt mere roligt i møde 🙂

    1. Ja man får hurtigt en alt for høj forventning til sig selv 🙈 det har taget mig ret lang tid at acceptere at jeg f.eks. aldrig bliver den vilde vikle-nørd med et mega flot insta-hjem 😅 herhjemme er der legetøj over det hele, og uanset hvor meget jeg prøver, så kan jeg ikke indrette minimalistisk 🙈 men er glad for hvis mit indlæg kan vise at det hele ikke er så glansbillede-agtigt 😅

  2. Så fint indlæg. Jeg går hjemme, bager en del, er ifavnsk og har polerede billeder på min instagram (dog ALDRIG poleret tekst dertil) – men som du skriver – så har jeg altså også hævet stemmen nogengange! Vi er kun mennesker, men de bedste af slagsen for vores børn ❤️

    1. Ja netop 😊 men selvfølgelig viser man oftest de dejlige og lykkelige stunder, det gør jeg også selv 😅 man gider jo ikke ligge et billede op af at kaos-hjem og en selv dækket af gylp eller snot 😂 men man burde gøre det!

Skriv et svar