At finde sig selv igen efter at være blevet mor.

Wow! Der er lige gået ret lang tid efter mit sidste indlæg. Juleferie, sygdom og opstart af skole efter ferien har bare nuppet alt tiden..

I går på studiet havde vi om drama i undervisningen (lærerstuderende 😉 ). Det var både super sjovt og vildt grænseoverskridende. Vi skulle lave forskellige øvelser/lege som kunne bruges ude i klasserne. Der var f.eks. en leg hvor vi skulle danse følelser, når vi hørte forskellige typer af musik, og derefter skulle vi stå i en cirkel, og en efter en skulle vi ind i midten og danse. Puha det var godt nok ikke lige noget jeg var helt med på! Og hvorfor egentlig ikke?

Da jeg var yngre (uff jeg lyder så gammel 😀 ), der var jeg altid i centrum! Jeg havde hovedrollerne i teaterstykkerne på de skoler jeg har gået på, jeg sang solo foran vildt mange mennesker, jeg var den første på dansegulvet, når vi var til fest og i byen, jeg var altid den, der sad med hånden i vejret i skolen.. SE MIG! HØR MIG! Men efter jeg er blevet mor, er jeg faktisk blevet ret genert. Jeg er ikke længere den der vil ses og høres.. Hvis jeg kan sidde jeg bagerst i klassen, har jeg det bedst og jeg siger stort set aldrig noget. I går til dramaøvelserne var jeg virkelig nervøs for at skulle danse foran alle.. Jeg gjorde det, og det var vildt sjovt, men jeg var ikke meget for det i starten, og diskuterede med mig selv, om jeg skulle stikke af.

Men jeg var faktisk rigtig glad, da jeg kørte hjem fra skole i går. Jeg kan godt mærke, jeg har savnet det. Jeg har altid elsket at spille skuespil og synge, men har ikke gjort nogle af delene, i jeg ved ikke hvor mange år.

Hvorfor mon det er blevet sådan..? Jeg har nok glemt mig selv, fordi jeg bare har haft fuld fokus på ungerne. Det er vel også meget normalt, men jeg kan godt mærke, jeg har brug for noget fokus på mig selv efterhånden. Jeg har brug for, at lave nogle af de ting jeg elsker. Forleden dag tog jeg mig sammen og gjorde noget godt for mig selv; jeg trænede, dyrkede yoga og afsluttede med noget mindfullness, og det lyder som en kliché, men jeg har faktisk følt mig som et nyt menneske siden. 🙂 Jeg har været gladere og skældt mindre ud. Det er gået op for mig, hvor vigtigt det er, at huske sig selv i alt det her mor-hejs. 🙂

Selvom jeg hader at være væk fra mine børn, så tror jeg det er givet godt ud, hvis jeg begyndte til noget amatørteater eller kor igen. Heldigvis bor vi to minutter fra Sædder Kirke, som har et kor, man kan komme og synge i, hvis man har lyst. Det er måske det jeg skal satse på! Selvom amatørteater trækker mest, så tager det også rigtig meget tid, en tid jeg nok ikke har. Mine børn, kæreste, skole og måske arbejde kommer i første række. Kor er en aften om ugen, så det er mere overskueligt.

Det er bare så vigtigt at huske sig selv, også selvom alt andet tager det meste fokus.

 

Skriv et svar